Tillbaka

En mycket bra övning för självkänslan

 

Ett sätt att få kontakt med vad man blir upplyft av är att tänka tillbaka på en situation eller händelse då du njöt till fullo! En händelse när tiden kanske stannade, när du kände dig stark och fri eller skrattade så du kiknade, eller en situation där din prestation var på topp! En händelse du aldrig kommer att glömma.

Beskriv den situationen! Vad gjorde du? Vad upplevde du?

Hur kände du dig?

Vad var det du gjorde som bidrog till att denna händelse blev så lyckad? Vilka egenskaper och resurser hos dig själv använde du?

Vad kan du lära dig av detta? Kan du överföra dessa känslor, tankar och egenskaper till din vardag idag? På vilket sätt?

Vad behöver du fokusera på och vad behöver du prioritera?

 

Försök att tänka tillbaka på tidigare tillfällen när du lyckats. Ta fram några exempel på tidigare framgångar när du känt stolthet och fått en kick för självförtroendet.

Skriv ned dessa exempel.

Skriv nu ned de egenskaper och resurser du använde för att lyckas med detta.

I dessa situationer fick du växa och känna din riktiga potential! Vilka av dessa styrkor, egenskaper och resurser kan du använda för att nå dina mål i framtiden?

Finns det något av det du drömmer om att göra som du kan bestämma dig för att göra redan nu? I sådana fall vad, när och hur?

Vill du läsa mer om självkänsla och arbetslöshet?

© Klas Hägglund 2008

 
Tillbaka